Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els nouvinguts voten a Sabadell convençuts que la seva situació seria millor en una Catalunya independent

A mig matí d’aquest diumenge, diversos sabadellencs nouvinguts des d’Àfrica i Amèrica s’han apropat a votar en les consultes de la cocapital del Vallès Occidental. L’uruguaià Hugo Colacho i el gambià Sanna Manniah ho han aprofitat per a declarar la seva convicció que, en una Catalunya independent, la seva situació milloraria. ‘La nostra veritable integració passa per una Catalunya independent, perquè els recursos públics puguin quedar-se a Catalunya i no es col·lapsin els serveis. Així no es criminalitzaria els immigrants, dient que es col·lapsen per culpa nostra’, ha confiat Colacho. ‘La independència de Catalunya pot servir-nos per tenir drets com a ciutadans i treballadors’, ha afegit Manniah.

Redacció
Redacció 30/05/2010

Colacho també ha indicat que espera que el precedent de les consultes serveixi per a atorgar el dret a vot en les eleccions oficials als nouvinguts a Catalunya. ‘Es tracta d’un acte democràtic i nosaltres formem part del poble de Catalunya’, ha reivindicat Colacho, que ha afegit que ‘malgrat que no tenim els mateixos drets que la resta de catalans creiem que és important participar per demostrar que realment estem integrats’.

Manniah, per la seva banda, ha opinat que ‘votar per primer cop a immigrant és molt important perquè serveix per a recordar-nos el nostre futur en aquest país’. Ho ha dit després de rebre un aplaudiment dels voluntaris i assistents que eren a la sala del Casal de Pere Quart, a la Rambla de Sabadell, quan ha emès el seu vot davant d’una desena de periodistes.

Colacho i Manniah han confiat en què les seves respectives comunitats, de sabadellencs d’origen uruguaià i gambià, acudeixin a votar. Colacho ha matisat que les entitats de nouvinguts no poden mobilitzar a tota la comunitat, però si a aquells membres més actius, i ha esperat que votin, almenys, 2.000 dels 22.032 estrangers empadronats a Sabadell.

Les votacions de Sabadell, la ciutat més gran on se n’han celebrat fins ara, són preludi de l’onada del 20 de juny. Llavors se celebraran en d’altres grans ciutats, entre elles Cornellà.