Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Els museus com el metro: aquesta nit, oberts

|

- Publicitat -

Doncs sí, la nit de dissabte a diumenge es podrà optar, en comptes d’anar al cine o al teatre, sortir a fer una copa o a passejar, visitar museus catalans. A més, s’hi podrà anar amb metro. Aquest fet insòlit serà possible perquè es celebrarà la Nit dels Museus, iniciativa que es duu a terme arreu d’Europa.

Publicitat

La Nit dels Museus es celebra a tota Europa avui 19 de maig del 2007. L’objectiu és reivindicar l’important paper que tenen les galeries en el col·leccionisme i en les obres que posteriorment passen als museus.

Obriran el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, de Terrassa, que fins la mitjanit oferiran actuacions en directe de música, visites guiades…

Les galeries catalanes s’incorporen per primer cop al projecte, obrint també fins la mitjanit els seus espais. Entre les galeries que hi participen, cal destacar a BARCELONA: Art Centre, Provença 253. Barcelona, Pl. Letamendi, 34. Beaskoa, c/ Montcada, 16. Barri de la Ribera. Born. N2, Enrique Granados, 61. La Galeria, Consell de Cent 279. Carme Espinet Balmes, 86. Maragall Sala d’art, Rambla Catalunya, 116. Montcada Montcada, 20. Galeria Carles Taché, Consell de Cent, 290. Entre d’altres.

A la resta del territori: SANT CUGAT: Canals-Galeria d’art, c/ Creu, 16 i La GaLeRia, c/ Sant Jordi, 14. LLEIDA: Espai Cavallers 31/33, c/ Cavallers 31-33. VERDÚ: Cal Talaveró, De la Font, 20. TERRASSA: Espai G d’Art , La Palla, 11. REUS: Galeria Antoni Pinyol Del Vidre, 11. Galeria d’art Anquins, Av. Dr. Vilaseca, 9-11. OLOT: Galeria Arcadi Calzada, c/ Rector Ferrer, 13. SANT FELIU DE GUIXOLS: Carme Tatché, c/ Joan Maragall, 59-61. SANT FELIU DE BOADA: Cyprus Galeria d’Art, c/ Viladamunt, s/n, entre d’altres de tot el territori.

Antecedents

“La Nit del Museus” va sorgir del Ministeri de Cultura francès l’any 2005 amb la finalitat de situar les institucions museístiques de França i de la resta d’Europa en un projecte comú, per a moure-les entre un públic divers, oferint una manera diferent i creativa de visitar-les. Promou aquesta iniciativa el Consell d’Europa. A l’edició de l’any 2006 hi varen participar 2.000 centres de tot Europa i prop de 2,5 milions de persones. Any rera any, més països europeus s’afegeixen a “La Nit dels Museus”.

Objectius

Els Museus i les galeries participants esdevindran per a l’ocasió escenaris d’espectacles, de teatre, de lectures, de cants, degustacions… Una altra manera creativa i de convivència, de sensibilització del gran públic, per tal que descobreixin les col·leccions dels nostres museus.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió