Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els Mossos ja porten càmeres pròpies a les manifestacions per no haver de perseguir fotoperiodistes

Els Mossos d’Esquadra porten càmeres de fotografiar pròpies en les concentracions antimonàrquiques, arran de les dificultats amb què es van haver d’enfrontar a Girona a l’hora d’obtenir dels fotoperiodistes les imatges de la crema de fotografies del Rei, segons ha explicat el secretari general d’Interior, Joan Boada. Boada ha atribuït a una ‘intencionalitat política molt concreta’ la crítica als Mossos d’Esquadra i a Interior i ha reclamat que ‘no es mati el missatger’.

Redacció
Redacció 30/10/2007

Boada ha insistit que els Mossos van demanar als fotoperiodistes les imatges de la crema de fotografies dels membres de la monarquia espanyola només quan el jutge els va reclamar que aportessin proves. ‘Aquells fets eren delicte, segons un codi penal que no han fet ni els mossos ni Interior –ha dit Boada- i els Mossos són els missatgers d’una actuació judicial: Que no matin el missatger’, ha reclamat. ‘Si el problema està en la llei, que la canviïn’, ha afegit.

Un fotoperiodista gironí es va negar a facilitar les imatges i va ser citat a declarar com a testimoni a l’Audiència Nacional, cosa que va provocar un seguit de reaccions entre la professió periodística.

En aquest sentit, Boada ha fet un paral·lelisme: ‘En una altra situació delictiva com és un homicidi, aquell periodista es negaria a donar les fotos? El delicte no és el mateix, però tots dos són delictes’, ha indicat.

Boada ha explicat que, a partir d’aquest moment, en totes les concentracions antimonàrquiques que hi havia de crema de fotos els propis mossos d’esquadra portaven les càmeres fotogràfiques pròpies ‘per evitar situacions d’aquestes’, i assegurar que, si el jutge els demanava proves, ‘poder-les aportar sense molestar ningú’.

El secretari general d’Interior ha lamentat que, darrera d’aquesta reacció crítica contra els Mossos d’Esquadra, que ha vinculat també al ‘cas pòrtulas’, ‘hi hagi una clara intencionalitat política’. ‘Es repeteix la situació d’anar contra els Mossos d’Esquadra i el Departament d’Interior perquè qui ho gestiona és una formació política concreta’, ha indicat.