Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els Mossos denuncien 140 conductors temeraris durant el ral·li Catalunya-Costa Daurada

El dispositiu especial de seguretat del trànsit establert pels Mossos d’Esquadra coincidint amb del ral·li Catalunya-Costa Daurada va finalitzar diumenge passat, dia 7 d’octubre, amb un balanç de 425 denúncies per infraccions de trànsit, de les quals un 20% corresponen a comportaments negligents o temeraris. A banda d’aquestes infraccions, els agents també van detectar 11 conductors amb una taxa d’alcohol a la sang superior a la permesa i 8 més que van donar positiu per drogues. En concret s’han denunciat 140 conductors temeraris i els vehicles policials no logotipats equipats amb videocàmera, que participaven per primer cop en el dispositiu dels mossos, han captat un total de 115 imatges d’infractors al volant.

Redacció
Redacció 10/10/2007

Des del dia 4 d’octubre a la nit fins diumenge 7, un total de 451 Mossos d’Esquadra han vetllat per la seguretat a les carreteres de les sis comarques tarragonines afectades pel ral•li. A atenció a la dada, en aquest periode de temps s’han registrat un total de 425 denúncies per infraccions de trànsit, esperem que d’entre aquestes no s’hi trobi el fallit atropellament accidental d’Oleguer a una parella de la guàrdia civil.

En aquest dispositiu desplegat pels Mossos també han participat vehicles no logotipats amb càmeres de videovigilància que han captat les infraccions realitzades pels conductors temeraris o negligents. Aquestes unitats han permès captar més del 80% de les 140 conductes que han posat en perill la vida dels usuaris de la carretera. En concret, d’aquestes infraccions, les més greus, 33 corresponen a conduccions temeràries, 52 a conduccions negligents i 55 a avançaments en línia contínua.

Concretament, el resultat final del dispositiu ha estat el següent: 11 denúncies per alcoholèmia positiva, 33 denúncies per conducció temerària, 52 denúncies per conducció negligent, 8 denúncies per drogotest, 85 denuncies per estacionament, 55 denúncies per avançaments en línia contínua, i 181 denúncies per altres infraccions.

Durant els cinc dies que ha durat la prova automobilística no s’ha enregistrat cap incident greu, tot i la gran afluència d’assistents a les proves en tots els trams del recorregut. Només en dos parts de la prova, els trams de Vilaplana i Riudecanyes, es van produir importants col·lapses de trànsit a causa de la massiva assistència d’espectadors.