Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Els mestres de primària són contraris a la sisena hora

|

- Publicitat -

Segons l’enquesta feta pel sindicat majoritari de mestres USTEC-STE, a 97 centres educatius dels 1.072 (una mica més del 9%), el 84% dels mestres suprimiria la sisena hora lectiva en la primària, que han hagut de posar en pràctica durant aquest curs com a mesura prevista en el Pacte Nacional per a l’Educació.

Publicitat

USTEC-STE ha estat l’únic sindicat que no va signar el pacte en el seu dia i sempre s’ha mostrat en desacord amb una hora més de classe en el sistema públic, perquè “no té cap fonament pedagògic ni cap precedent espanyol o europeu”, segons reiterava el coordinador de l’enquesta, Xavier Díaz.

El treball mostra que el 91% dels 1.271 professors que van respondre l’enquesta de manera voluntària i anònima considera que la sisena hora no representarà un impuls per millorar la qualitat del sistema educatiu, i només el 28% considera que servirà per millorar les competències bàsiques de l’alumnat. Per a la majoria dels enquestats, la sisena hora és una mesura política “més aviat electoralista” i quasi tots els docents consideren que una mesura de política educativa que no tingui el suport general del professorat no pot tenir èxit.

Els responsables d’USTEC-STE han reclamat que el Departament d’Educació tingui en compte aquestes dades per tornar a obrir el debat. De moment, el sindicat no accepta les previsions del Departament respecte a l’increment de professors previstos, ja que al seu entendre no es pot comptar que 1.800 estudiants que sortiran de les facultats voldran començar tots a exercir de mestres.

El conseller d’Educació ho veu diferent

Per la seva banda, el conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va assegurar que la sisena hora lectiva en educació primària “tindrà un efecte directe i positiu en la millora de rendiments” en les etapes posteriors.

Maragall va admetre que encara hi ha “petits ajustos” en l’aplicació de la mesura, “de caràcter organitzatiu, però no pedagògic”, ja que la sisena hora s’utilitza majoritàriament, segons un informe de la Conselleria d’Educació, per a reforçar la capacitat lectora, l’expressió oral i les matemàtiques.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió