Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Els governs basc, català i gallec signen un acord lingüístic per promoure el plurilingüisme a Espanya

|

- Publicitat -

L’esmentat conveni també va ser presentat als diputats dels diferents grups parlamentaris al Congrés, en un acte que el portaveu del PNB a la cambra baixa, Josu Erkoreka, present en el mateix, va qualificar d'”innovador, inèdit i sense precedents” en la història de la cambra per la seva “enorme força simbòlica”.

Publicitat

Segons va destacar Erkoreka, l’objectiu que persegueixen els tres governs que han rubricat l’esmentat conveni és recordar als legisladors que les llengües oficials “no poden ser ni marginades ni oblidades”, sinó que s’hi ha de buscar-se “un espai” a fi que puguin ser “conegudes i utilitzades per les institucions i en elles”.

En aquest sentit, són sistemàtiques les demandes de Joan Tardà al Congrés dels Diputats per aconseguir el plurilingüisme a la cambra, emprant el català en les seves intervencions davant les interrupcions del president de la cambra, Manuel Marín. Els del diputat d’Esquerra han estat actes de militància i pedagogia que esperem que acabin tenint resultats ben aviat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió