Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Els empresaris del Maresme també demanen l’alliberament del peatge

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials de Mataró i el Maresme (FAGEM) ha creat un observatori que anualment prendrà el pols a la marxa de l’economia de la comarca. Els primers resultats apunten que aquesta economia és forta i capaç de competir amb la d’altres indrets de Catalunya. Tot i això, es fa també una primera llista de prioritats per millorar en la qual els empresaris del Maresme demanen l’alliberament del peatge de la C-32 entre Mataró i Barcelona, a l’alçada de Vilassar de Mar. D’aquesta manera, el moviment empresarial s’afegeix a una llarga reivindicació d’altres col·lectius ciutadans sensibilitzats amb la millora de la mobilitat a la comarca.

Redacció
Redacció 18/09/2007

Els empresaris del Maresme han entrat en el debat de la millora de les infraestructures de la comarca del Maresme. Aquest col·lectiu s’afegeix a la llarga reivindicació d’alguns partits polítics i plataformes ciutadanes i, tot i que no és pels mateixos motius, també reclamen l’alliberament del peatge de l’autopista C-32 entre Mataró i Barcelona.

L’empresariat maresmenc veu aquesta autopista com una infraestructura molt important pel desenvolupament empresarial de la comarca i entenen que se’n beneficiarien encara més si fos gratuïta. Pel que fa a les infraestructures, també consideren com a ‘estrictament prioritari’ el soterrament de la via del tren i el desenvolupament de la línea ferroviària entre el Maresme i el Vallès, l’anomenat tren orbital.

En relació a les dades més estrictament econòmiques, l’enquesta de la FAGEM desvela que un 76% dels empresaris consideren que Mataró pot apostar pel turisme com a una nova font de desenvolupament econòmic, complementaria a sectors ja madurs i tradicionals de la comarca com són, la construcció, el comerç i el tèxtil

Aquest darrer sector, malgrat haver perdut pes el conjunt de l’economia, és un sector que cal reforçar, segons un 91% dels empresaris. Una altra de les respostes contundents és la del 75% dels empresaris que veuen l’economia del Maresme al nivell de la d’altres comarques catalanes amb més pes al Producte Interior Brut (PIB), com el Vallès Occidental i l’Oriental, el Baix Llobregat, el Barcelonès o el Tarragonès.