Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els diputats del Parlament es rebaixen el sou entre un 8 i un 15%

La Mesa del Parlament ha acordat avui el seu pla de reducció de la despesa per contribuir a retallar el dèficit públic, incloent una rebaixa de sous d’entre un 8 i un 15%. La reducció serà del 15% per al president del Parlament, els membres de la Mesa i els presidents dels grups parlamentaris. Els portaveus tindran una retallada del 10% i la resta de diputats del 8. També s’ha acordat reduir el 2% les subvencions que reben els grups parlamentaris per poder funcionar. Això s’aplicarà a partir del mes de juny. També es reduirà un 10% el sou de la secretària general i del lletrat major, ambdós funcionaris de carrera.

Redacció
Redacció 01/06/2010

Els sous dels diputats ja estan congelats des de l’any 2008, però a partir d’aquest juny, el president del Parlament s’aplicarà una reducció del 15% sobre un sou de gairebé 153.000 euros. El mateix percentatge de reducció patiran els sous dels vicepresidents (117.371) i secretaris de la Mesa (95.660 euros), així com els presidents dels grups parlamentaris, que cobren un complement de 51.129 euros. Els portaveus tindran una retallada del 10% sobre el seu complement, que és 43.825 euros, a banda del 8% que pateixen com a diputats. El sou d’un parlamentari és de 43.697 euros. Així, les reduccions de salaris dels diputats s’aplicaran sobre l’assignació i sobre els complements que perceben.

La Mesa també ha acordat reduir un 10% el sou de la secretària general i del lletrat major, una rebaixa idèntica a la reducció prevista per als secretaris generals dels departaments que inclou el decret llei aprovat pel Govern.

En la línia d’aplicar una reducció del 5% del sou a la resta de funcionaris parlamentaris, la Mesa ha acordat iniciar la negociació amb els representants dels treballadors per poder aplicar aquesta rebaixa amb efectes del mes de juny. El pla del Parlament de reducció de la despesa inclou, a més, la congelació de plantilla i la no provisió de baixes.