Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Els caçadors del Bages, el Berguedà i el Solsonès creen el primer web català especialitzat en caça

Els prop de 2.000 caçadors que formen part de l’Agrupació de Societats de Caçadors del Pirineu i la Catalunya Central acaben d’estrenar un nou canal d’informació i comunicació a través d’Internet. Aquesta entitat ha estat la primera de l’àmbit català en obrir un web que serveixi com a espai de contacte entre els caçadors, d’informació sobre temes que afecten aquest col·lectiu i com a mitjà per donar a conèixer el món de la caça. El president de l’Agrupació, Manel Raurich, ha explicat que l’espai web també vol contribuir a ‘canviar la imatge gris del caçador’. El web es presenta públicament avui dimarts en un acte que es farà a Avià.

Redacció 31/10/2007

Un web per a caçadors. Des de temes especialitzats en caça, com d’altres que no tinguin a veure amb la seva pràctica però que hi estiguin relacionats, com la construcció de carreteres o passos de fauna. Aquests seran els continguts de la nova pàgina web, que també servirà per anunciar activitats que realitzin les diferents entitats del territori tant de caça com relacionades amb el medi ambient. Segons ha explicat el president de l’entitat, algunes d’aquestes societats s’impliquen en la preservació del territori amb activitats diverses, ja que el món dels caçadors ‘no només suposa anar a prémer el gatell, sinó que també fem coses pel medi ambient’.

Aquest és el primer lloc web especialitzat en caça que s’obre al territori català, segons ha dit Raurich. Inclou un apartat d’actualitat que permetrà informar els associats de les darreres novetats relacionades amb l’entitat, que fins ara s’havien d’explicar en reunions; una secció de fotografies de caça; enllaços amb altres pàgines del sector; i informació sobre l’Agrupació i la seva història.

En aquests moments, l’Agrupació de Societats de Caçadors del Pirineu i la Catalunya Central està formada per dotze entitats del Berguedà, quatre del Bages i tres del Solsonès. Aquestes societats apleguen a l’entorn de 2.000 caçadors. L’Agrupació vetlla bàsicament pels problemes comuns que afecten els caçadors, com la renovació de la Llei de Caça, els accidents de trànsit que provoquen els animals i la millora de les ajudes públiques al sector.

El web es presenta aquest dimarts, a les nou de la nit, al Casal de la Gent Gran d’Avià. A l’acte s’hi han convidat, a més dels caçadors, representants del cos dels Mossos d’Esquadra, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, dels Agents Forestals i de la Federació de Caça.