Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El VIII Cicle de Cinema Català de Sabadell inaugura la temporada amb pel·lícules de mirada femenina

La projecció de ‘La Vista’, de Judith Colell, dóna el tret de sortida a la vuitena edició del Cicle de Cinema en Català, organitzat pel Consorci de Normalització Lingüística (CPNL) de Sabadell. L’acte d’inauguració es realitzarà aquest dilluns a la sala de l’Obra Social de Caixa Sabadell tot i que la majoria de pel·lícules es projectaran a les sales dels Cinemes Imperials. El repertori, que inclou èxits com ‘A la ciutat’, ‘La teva vida en 65 minuts’ o l’adaptació de la novel·la ‘Mar de fang’, anirà acompanyat per una presentació i col·loqui dels seus protagonistes. Enguany, el cicle se centrarà en les pel•lícules de mirada femenina.

Redacció
Redacció 16/10/2007

El Centre de Normalització Lingüística (CPNL) de Sabadell estrena la nova temporada de cinema en català que enguany, se centra en les pel·lícules de mirada femenina. La primera projecció, que es farà aquest dilluns a la sala de l’Obra Social de Caixa Sabadell (OSCS), serà l’episodi ‘La vista’, que forma part del llargmetratge ‘El domini dels sentits’, de Judith Colell. ‘Les vides de Cèlia’, ‘La teva vida en 65 minuts’ o ‘A la ciutat’ són algunes de les altres pel·lícules que es podran veure als Cinemes Imperials amb una presentació prèvia dels seus protagonistes.

Posteriorment a la projecció ‘La vista’, s’encetarà un col·loqui en què hi participaran les actrius Pepa López i Mercè Sampietro, així com la crítica cinematogràfica Desirée de Fernández, on es parlarà de si realment existeix una mirada femenina o si el cinema pot tenir ulls de dona.

A partir del dimecres 17 les projeccions es faran als Cinemes Imperials i aquest dia s’hi podrà veure ‘La teva vida en 65 minuts’ en què Maria Ripoll reinterpreta i porta a la gran pantalla l’obra de teatre que va escriure Albert Espinosa. El guionista assistirà a la projecció on parlarà d’aquesta adaptació.

Entre les altres pel·lícules figuren ‘Les vides de Cèlia’ d’Antonio Chavarrías, que aborda la temàtica dels maltractaments. El director Cesc Gay també assistirà a la presentació de la seva pel·lícula d’èxit ‘A la ciutat’ el 24 d’octubre, una obra que parla dels dubtes i les inseguretats d’un grup de joves i sobretot se centra en la història que protagonitza l’actriu Mònica López.

A més de dedicar-se a la mirada femenina, el cicle també vol difondre films de tots els territoris de parla catalana, per aquesta raó es projectarà el documental ‘Mar de fang’, del mallorquí Luis Ortas i la pel·lícula ‘L’illa de l’holandès’, basada en la novel·la del valencià Ferran Torrent, que vindrà a Sabadell el 14 de novembre.

Cinema àrab a Sant Feliu

Sant Feliu de Llobregat acollirà des d’aquest dijous, 18 d’octubre, fins al diumenge, 21 d’octubre, la primera Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. El certamen, que està agermanat amb el Festival de Cinema Days of Beirut, aposta pel cinema independent que s’està creant a diferents països àrabs on els drets humans i la dona, la pau i les guerres i la immigració es configuren com a temàtiques centrals de les seves pel·lícules. El Festival està organitzat per SODEPAU i Cinebaix i es preveu que se celebrari de forma successiva cada dos anys.