Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El vídeo de l’Eric Bertran ja és entre els 100 més vistos del Youtube

El cas de l’Èric Bertran segueix portant cua. Però, ara podríem dir que no són males notícies sinó tot el contrari: el documental de Xevi Matí penjat al Youtube on s’expliquen totes les peripècies i aventures del jove, està entre els 100 més vistos de tot al món. Així doncs, aquest sorprenent cas que no deixa indiferent a ningú, poc a poc va retornant tot el mal que va fer a la Família Bertran. I per si no fos poc, s’han produït unes declaracions que no podem passar per alt: El prestigiós professor Noam Chomsky opina que aquest afer ‘És increïble. El món hauria de saber-ho’.

Redacció
Redacció 13/09/2007

El reportatge de Xevi Mató sobre el cas d’Èric Bertran, aquell on s’explica que la fiscal de l’Estat l’obliga a declarar-se espanyol i l’amenaça de tancar-lo si no ho fa, el vídeo en què s’ha basat la campanya “El món ha de saber-ho”, impulsada pel blocaire Xavier Mir ha arribat finalment ha assolir tantes visites que ja es troba entre els 100 més vistos de tot el món a la pàgina Youtube. El vídeo està classificat en la categoria de notícies i política. L’actualització del rànquing dels més vistos situa el reportatge al número 95, amb 85.644 visites en tan sols uns dies. La campanya preten internacionalitzar les injustes actuacions de l’Audiencia Nacional contra l’Eric i les contínues agressions que l’Estat espanyol genera contra le llengua i la cultura catalana.

Noam Chomsky, sorprès

El prestigiós professor nord-americà Noam Chomsky, conegut pel seu activisme polític i autor de la teoria de gramàtica generativa (considerada la contribució més extraordinària en el camp de la lingüística teòrica del segle XX), s’ha pronunciat sobre el cas d’Èric i l’Exèrcit del Fènix amb aquestes paraules: ‘És increïble. Espero que els mitjans de comunicació en parlin i que hi hagi organitzada una protesta seriosa. El món hauria de saber-ho’. Chomsky ha fet aquestes declaracions després de veure el documental del què us parlàvem de l’Èric i l’Exèrcit del Fènix.