Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El turisme esportiu també demana el reconeixement de les seleccions catalanes

El secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, Emili Valdero, ha reivindicat la necessitat que les diferents disciplines esportives catalanes siguin reconegudes internacionalment com a una selecció pròpia. Aquest responsable del Govern considera que per esdevenir una destinació turística esportiva de primer ordre, no n’hi ha prou amb unes bones instal·lacions o una bona oferta, sinó que ‘cal que això sigui conegut’. En aquest sentit, la participació de Catalunya en les diverses competicions internacionals facilitarien la difusió de la destinació. Valdero n’ha parlat durant la celebració de les III Jornades de Turisme de Lloret de Mar, que enguany s’han destinat al turisme esportiu.

Redacció 26/10/2007

Un dels responsables de l’àrea de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Emili Valero, ha fet una crida al reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes en bé dels sectors econòmics dedicats al turisme. Valero entén que ‘per ser una bona destinació no n’hi ha prou amb tenir una bona oferta i en oferir un producte de qualitat, sinó que cal que això sigui conegut’.

El secretari de Comerç i Turisme lamentat que, ara per ara, s’hagin de fer ‘tot tipus d’equilibris per ser nosaltres mateixos i poder competir amb la nostra pròpia identitat i personalitat’. En aquest sentit el regidor d’Esports a l’Ajuntament de Lloret de Mar, Ivan Tibau, comenta que ‘Catalunya està reconeguda a tot el món pel seu turisme i potenciar-la des del món de l’esport seria molt important’.

Tibau, que també és el capità de la selecció catalana d’hoquei patins guanyadora del Mundial B de Macao, afegeix que amb les seleccions voltant arreu del món ‘seria més fàcil que la gent conegués’ la destinació turística. Esportistes com la regatista Mònica Azón o l’atleta José Luís Blanco també han comentat la importància dels símbols a l’hora de promocionar una destinació a través de l’esport.

Activitats complementàries

La jornada sobre turisme esportiu celebrada aquest dijous a Lloret de Mar també ha girat al voltant d’altres aspectes més pràctics com les necessitats dels esportistes a la destinació o les formes de gestió del sector. Tothom ha coincidit a dir que aquest tipus de turisme ha d’anar més enllà dels elements purament esportius i pensar en les activitats complementàries perquè la satisfacció del client sigui total.