Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

El TSJV proposa expedientar la jutgessa de Dénia, que es va negar a fer casaments homosexuals

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana proposa expedientar la jutgessa de Primera Instància i Instrucció de Dénia (Alacant), Laura Alabau, que va negar-se a fer casaments entre homosexuals, amb una falta greu. La falta lleu és per un escrit que critica la Direcció General de Registres i del Notariat.

Redacció 09/05/2007

En la seva proposta de resolució, a la qual va tenir accés Europa Press, el TSJV estima procedent expedientar la jutgessa per una falta greu, sancionable amb una multa de 305 euros, en aplicació de l’article 418.3 de la Llei orgànica del poder judicial (dirigir-se als poders, autoritats o funcionaris públics o corporacions oficials felicitacions o censures pels seus actes, invocant la condició de jutge, o servint-se d’aquesta condició) i una sanció per falta lleu, sancionable amb una pena d’advertència, per l’article 419.2 de l’esmentada llei (desconsideració amb membres del Ministeri Fiscal).

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar el passat dia 24 d’abril, per tres vots davant de dos, tornar a l’instructor l’expedient obert el mes de novembre passat a la jutgessa de Dénia (Alacant).

En aquesta segona proposta, l’instructor de l’expedient disciplinari considera que en tractar-se d’una persona revestida del poder jurisdiccional, les seves expressions “han de ser ponderades i eliminar o no utilitzar uns termes dels quals pogués deduir-se una desconsideració o falta de mesura” i al·lega que, en el present cas, “tal moderació no va concórrer” i tampoc “la necessitat de ponderar el contingut dels seus escrits”.