Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Inaugurat pels pèls el Trambesòs fins a Sant Adrià

|

- Publicitat -

Tal com informàvem fa uns dies, l’Ajuntament de Barcelona s’ha afanyat a enllestir algunes inauguracions sonades d’última hora.

Publicitat

La inauguració del tram Besòs-Sant Joan Baptista va comptar amb la presència de l’alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu;el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, tots 3 del PSC, i el president de Tramvia Metropolità, Albert Vilalta. Calia esgotar el termini màxim per fer inauguracions abans de l’inici de campanya, i ahir els alcaldables socialistes per Sant Adrià i Barcelona van anotar-se’n una de bona.

En l’acte, el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat va dir que en la inauguració d’aquest nou tram l’administració catalana “aposta fort per l’àrea metropolitana i per enfortir les connexions entre els municipis que en formen part”. Per part seva, Hereu va destacar el paper que tenen les comunicacions en el desenvolupament econòmic i social de les ciutats.

El tram inaugurat té 2,2 quilòmetres i ha necessitat una inversió de 25 milions d’euros. Juntament amb la construcció de les quatre noves parades s’ha urbanitzat l’entorn. Amb l’entrada en servei d’aquestes estacions, el Trambesòs assoleix una longitud total d’11,5 quilòmetres i 23 parades, amb una freqüència de pas de vuit minuts en les hores punta.

De moment només s’han inaugurat 4 estacions, tot i que Hereu va assegurar que la línia T5 del Trambesòs arribarà a Badalona (Barcelonès) “entre el setembre i l’octubre d’aquest any”. Així mateix, va explicar que la línia que passarà pel barri de La Mina i unirà la T4 amb la T5 entrarà en funcionament el 2008.

Els problemes amb la ubicació de la subestació elèctrica del tramvia al barri del Gorg han endarrerit l’arribada del tramvia a Badalona. A més, les queixes de col·legis pròxims a l’estació i de diversos grups de veïns van obligar l’Ajuntament a canviar-ne la instal·lació en quatre ocasions.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió