Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El tractament de l’independentisme a la CCMA provoca la dimissió de la directora general, Rosa Cullell

La directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, ha dimitit del seu càrrec, segons s’ha pogut saber aquest dimecres al migdia. Els motius pels quals ha presentat la dimissió encara no han transcendit, però segons ha pogut saber directe!cat tot apunta que la dimissió estaria motivada per les desavinences de Cullell amb Enric Marín, el nou president del Consell de Govern de la CCMA, que va substituir Albert Sáez arran del salt d’aquest a El Periódico. Les topades entre Cullell, propera al PSC, i Marín, independentista declarat, haurien arribat a la intensitat màxima amb el desplegament que van fer les emissores de la corporació per cobrir el 10J i el pes que van donar als testimonis independentistes. L’emissió del documental ‘Adéu, Espanya?’ en horari de màxima audiència també hauria resultat inacceptable per Cullell.

Redacció
Redacció 14/07/2010

La renúncia de Rosa Cullell arriba després que el passat 23 de març, el president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, també deixés el seu càrrec, en aquest cas, per incorporar-se com a director adjunt d’El Periodico’. Roger Loppache, vicepresident del consell de govern, el va substituir temporalment fins que Enric Marín va accedir a la presidència després d’una polèmica elecció.

El Govern va aprovar per decret llei, que establia que per substituir un dels membres a mitja legislatura ja no era necessari el vist-i-plau de dues terceres parts del Parlament, sinó que la majoria absoluta ja era suficient.

CiU i PP ho va portar al Consell de Garanties Estatutàries, que va determinar el 23 d’abril que el decret –aprovat el 30 de març- era antiestatutari i que els motius per a l’elecció d’Enric Marín com a president del Consell de Govern la CCMA en substitució d’Albert Sáez no justificaven ‘prou raonadament’ la situació de ‘necessitat extraordinària i urgent’.

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va aprovar el 25 d’abril del 2008 nomenar Rosa Cullell nova directora general d’aquest organisme.

El seu nomenament va desbloquejar un Consell de Govern que no es posava d’acord sobre qui havia de ser el director general de l’ens, un bloqueig va portar a l’exdirector de la CCMA, Albert Sáez, demanar empara al Parlament.

Abans d’accedir al càrrec, la fins avui directora de la CCMA era directora general de la Fundació del Gran Teatre del Liceu. Rosa Cullell és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i diplomada en Alta Direcció per l’IESE.