Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Síndic demana que els gossos d’assistència puguin entrar als autobusos

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha recomanat a l’Entitat Metropolitana del Transport de Barcelona i al departament d’Acció Social i Ciutadania canvis normatius i legislatius per tal de permetre l’accés als vehicles de transport públic als gossos d’assistència que acompanyen les persones amb discapacitats no visuals. Els reglaments i la normativa actual només preveuen l’accés als autobusos dels gossos pigalls que acompanyen les persones cegues.

Redacció
Redacció 06/11/2007

El síndic ha recordat que diferents comunitats autònomes com ara Castellà i Lleó, Galícia, el País Basc i la Comunitat Valenciana ja preveuen en les seves respectives legislacions l’entrada dels gossos de companyia als autobusos. Una proposició de llei presentada al Parlament de Catalunya en aquest sentit va ser rebutjada l’abril de 2007.

Amb l’objectiu d’aconseguir la integració social de les persones amb discapacitat perquè puguin gaudir dels mateixos drets que la resta de ciutadans, el síndic recomana canvis a la normativa de l’EMT i a la legislació catalana per tal de permetre l’accés als vehicles de transport públic dels gossos de companyia, degudament identificats, perquè puguin acompanyar les persones amb discapacitat.