Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El Senglar Rock celebra el 10è aniversari amb 10 concerts especials amb els grups que han marcat el festival

|

- Publicitat -

El Senglar Rock va néixer l’any 1998 a Prades (Baix Camp), i després de tres edicions va fer el salt a Montblanc (la Conca de Barberà), fins que va arribar a Lleida l’any 2005. En aquesta dècada, s’ha convertit en un dels certàmens de referència dels Països Catalans, tant per la quantitat i qualitat dels grups programats com pel nombre d’assistents.

Publicitat

Sumant totes les edicions, pel festival hi han passat més de 400 formacions musicals i més de 100.000 espectadors. El cartell ha ofert primeres espases mundials com Patti Smith, Bad Religion, Ocean Colour Scene, Paradise Lost, Lagwagon, Kultur Shock, The Gift, així com de l’Estat espanyol: Pastora, Pereza, Dover, Bunbury, Violadores del Verso, Sidonie, Los Planetas, Reincidentes, Sôber o Saratoga. Així mateix, també d’altres provinents d’Euskal Herria com Fermin Muguruza, Betagarri, Berri Txarrak, Su Ta Gar o Kenzazpi, i de Galícia, com Siniestro Total, Mercedes Peón i Milladoiro.

Però el Senglar Rock ha estat sobretot un gran aparador de la varietat de grups i estils musicals de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Any rere any ha inclòs a la programació tant els principals noms de l’escena com les propostes emergents.

Fidels a aquest model, enguany el festival també programa Sepultura, Paradise Lost, Fishbone, The Toasters, Blasted Mechanism i els equatorians Sal y Mileto com a grups internacionals; un dels referents del metal estatal, Koma; Lamatumbà, com a convidat gallec; Antonio Orozco, Discipulos de Otilia, The Unfinished Sympathy i The Pinker Tones, quatre propostes amb molt bon cartell internacional; i sobretot bandes consolidades i emergents de l’escena catalana com Gertrudis, Dept, Mazoni, Rauxa o Revolta 21, a més de projectes provinents de les comarques lleidatanes com Xavier Baró, G-21 Km o Lexu’s.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió