Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El Saló de l’Automòbil exposarà els cotxes de Tintín

|

- Publicitat -

L’exposició mostrarà la passió que Georges Remi, més conegut com a Hergé, tenia pel món del motor. L’exhibició, ubicada al Palau de Congressos i amb el reconeixement de la fundació Moulinsart- Studios Hergé, estarà integrada per setze vehicles i serà l’única activitat oficial organitzada des de l’Estat espanyol dins del centenari.

Publicitat

Concretament, s’exposaran quinze cotxes i una motocicleta fabricats entre el 1924 i els anys seixanta. Es veuran models com un Amilcar CGSSS de 1926, de Tintín al país dels sòviets; un Ford V8, de L’orella escapçada; un Jeep de Tintín al país de l’or negre, o el Citroën 2CV que condueixen els germans Hernández i Fernández en l’aventura L’afer Tornassol.

Hergé (1907-1983) era un gran aficionat a l’automoció i va plasmar aquesta passió en multitud de les aventures que creava per al jove reporter Tintín i els seus amics. En els seus còmics s’han arribat a comptabilitzar fins a 79 models diferents de vehicles, la majoria dels quals eren fidels reproduccions dels originals. Al saló es podran veure marques com Ford, Bugatti, Lancia, Simca, Alfa Romeo o Lincoln. La majoria dels cotxes procedeixen d’un empresari belga, Lucien Beckers, i dos models els aporta el Classic Motor Club del Bages (Manresa). Podeu veure els automòbils de Tintín i comparar-los amb els models reals en la web Tintin’s Cars.

Altres activitats

El Saló de l’Automòbil comptarà amb les pistes de prova 4×4, una de les activitats que més acceptació té entre el públic. La seva espectacularitat visual i les sensacions que ofereixen a l’usuari els confereixen un gran atractiu.

En aquesta edició hi haurà tres pistes: la ja clàssica de Nissan, ubicada a la plaça Univers (palau 3), on aquest any la gran estrella serà la nova generació del tot terreny X-Trail, novetat nacional; la de Toyota, instal·lada com en anteriors edicions en les escales de la plaça de les Cascades (Z. 5), on hi haurà les diferents versions Hilux, Land Cruiser i RAV-4, i la nova del grup Fiat que, utilitzant part de la plaça Marqués de Foronda (Z. 4), presentarà les versions 4×4 del els models Sedici i Panda Cros.

L’Associació Espanyola per al Tractament Mediambiental dels Vehicles Fora d’Ús (SIGRAUTO) i l’Associació d’Empreses de Tractament de Vehicles Fora d’Ús de Catalunya (AETRAC/AEDRA) disposaran d’un estand a la plaça Univers, on donaran a conèixer al visitant quin és el tractament al qual són sotmesos els vehicles quan arriben al final de la seva vida útil i què han de fer els usuaris per desfer-se del seu vehicle vell.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió