Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El rodatge d’una pel·lícula de Jaume I s’inicia a Alacant

L’actor britànic Tim Roth serà Pere II a la gran pantalla. Haurà de demostrar com sap fer anar l’espasa contra els francesos als estudis de Ciutat de la Llum. I és que segons el productor Pepón Siglér de l’empresa valenciana DePalacio Films, aquest actor britànic s’incorpora a l´inici del rodatge de King Conqueror, en el qual el director valencià José Antonio Escrivá, al costat d’aquesta productora, recrea la vida d´un dels herois més coneguts dels Països Catalans, Jaume I el Conqueridor.

Redacció
Redacció 20/11/2007

Tim Roth, conegut per pel•lícules com Reservoir dogs o Four rooms, ha protagonitzat l’última pel•lícula de Francis Ford Coppola, Youth without youth. En el film d´Escrivá assumeix el paper de Pere II, pare del rei Jaume II, i Elvira Lomba l’acompanya transformant-se en la mare, María de Montpeller. No obstant això, el repartiment, igual que la pel•lícula -que es rodarà tota en anglès-, pretén ser d´allò més internacional.

L’actor que posi cara a Jaume I, tal com comenta Pepón Siglér, encara no es pot revelar ja que les negociacions estan a punt de tancar-se, encara que tot apunta que sigui una estrella de Hollywood. De qui sí ja es pot parlar és de la portuguesa Soraia Chaves i de l´hongaresa Kata Dobó, que conta amb pel•lícules com 15 minuts o Instint bàsic II. També participa una valenciana, Mamen García.

Segons el productor, a l’equip de rodatge es troben professionals reconeguts dins del món del cel•luloide com el director de fotografia Julio Madurga, que ha participat en films com La vida de ningú, Les 13 roses o Buñuel i La taula del Rei Salomó. El director d’art és Jonathan McKinstry, que ja conta amb experiència en aquest tipus de pel•lícules històriques a l´haver treballat en cintes com Alejandro Magno, 1492: La conquesta del paradís i, fins i tot, en la pel•lícula que es va rodar fa poc als estudis alacantins i en diversos punts de la província, Garden of eden.