Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El rei espanyol es defensa dels atacs i justifica la seva figura com a “garantia d’estabilitat”

El monarca espanyol Juan Carles I ha volgut destacar aquest dilluns des d’Oviedo el paper de la ‘monarquia parlamentària que sosté la nostra Constitució’ com a factor determinant del ‘període més llarg d’estabilitat i prosperitat en democràcia viscut per Espanya’. Amb aquesta frase, el monarca ha intentat justificar la seva “feina” com a cap d’Estat. El Borbó ha fet aquestes declaracions després de setmanes en què la Casa Reial ha estat a l’epicentre de la polèmica político-judicial per la publicació de vinyetes i la crema de fotografies a Catalunya, així com les actuacions de la fiscalia en contra dels autors de les suposades ‘injúries’ a la Corona.

Redacció
Redacció 02/10/2007

En l’acte d’obertura del curs universitari a Oviedo, el rei ha demanat que es formi els joves en els valors de ‘la convivència democràtica, l’entesa i el respecte mutus, la tolerància i la llibertat’.

Segons ha assenyalat, l’àmbit universitari és cabdal en la formació de persones ‘capaces d’impulsar l’Espanya del demà en harmònica i fructífera vida comuna’ i per a la construcció d’una ‘Espanya sempre millor’.
En el seu discurs no hi ha hagut cap esmena a la llibertat d’expressió ni a la suposada igualtat de tots els espanyols davant la llei.