Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El rei d’Espanya evita comparar el nou govern de l’Ulster amb el País Basc

|

- Publicitat -

Joan Carles Primer és el rei de la paxanga.  Ahir va fer unes declaracions que segur que li havien costat hores i hores de meditació: les negociacions de pau sempre s’han d’intentar “perquè si s’aconsegueixen, s’aconsegueixen”. Aquesta és la frase que resumeix el pensament del rei, feta en una xerrada informal.

Publicitat

Davant dels micròfons, el rei va comentar la “importància” del nou govern d’unitat nascut a Irlanda del Nord. Però, el més rellevant fou que no respongué a la pregunta de si es poden establir paral·lelismes entre el cas del País Basc i Irlanda del Nord. Sortint del pas, el rei afirmà que aquesta classe de negociacions són llargues i que, en tot cas, s’han d’intentar. També va destacar el paper de Tony Blair, primer ministre britànic, al llarg del procés.

Un altre fet important és que el rei ha apostat pel diàleg davant l’ús de la violència vestit de dalt a baix de militar, durant una visita a la seu de la Direcció General de la Guàrdia Civil. Fins i tot, en un “moment de proximitat” amb la ciutadania el rei ha col·locat al cap d’un nen de menys de 6 anys la seva gorra militar.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió