Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El regidor de Plataforma per Catalunya de Tàrrega deixa el partit i passa al grup mixt

Josep-Maria Gili Cabestany era vicepresident del Partit per Catalunya. El regidor de Plataforma per Catalunya de Tàrrega, Josep-Maria Gili Cabestany, ha passat al grup mixt, segons ha fet públic aquest dimarts. Gili ha presentat la sol·licitud avui mateix al registre de l’Ajuntament de Tàrrega. El regidor de PxC es va donar de baixa del partit el passat mes d’agost per discrepàncies amb Josep Anglada, president de la formació.

Redacció
Redacció 16/10/2007

A l’agost, directe!cat us va parlar de les diferents desercions que es succeïen a Plataforma per Catalunya (PxC). Segons Gili, ‘la causa d’aquesta decisió es la línia ideològica que ha agafat el partit i el personalisme malaltís del president de PxC’ que l’han portat a adoptar aquesta decisió. Aquest dimarts ha entrat al registre municipal de Tàrrega, la sol•licitud d’abandonar el Grup municipal de PxC i passar a regidor no adscrit.

Gili també ha criticat la manera com Anglada ha portat la demanda que antics treballadors del partit a Madrid han interposat contra la formació. Segons Gili ‘aquesta demanda ha suposat moltes despeses al partit i ha fet que tots els grups municipals de PxC tinguin embargades les assignacions que els paga cada ajuntament’. apart segons Gili, Josep Anglada no sap delegar i el seu personalisme excessiu provoca tensions innecessàries.

Gili ha acusat Anglada de cometre errors en la tramesa electoral que va fer que molts nuclis agregats de Tàrrega no rebessin la publicitat electoral de PxC. Apart també ha parlat del vídeo que circula per Internet amb el títol ‘Qui és Josep Anglada‘. Finalment també ha criticat el líder de la formació per haver presumit d’una carta de felicitació de Blas Piñar i que ‘va llegir a tot el Comitè Executiu com un assumpte de prioritat màxima’.

Quant Eduard Pallerola, a qui el regidor de Tàrrega ha vinculat amb Fuerza Nueva, ha manifestat que no l’ha sorprès el seu canvi respecte donar-se de baixa de la formació.