Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

El racisme augmenta a Europa

|

- Publicitat -

La Comissió del Consell d’Europa contra el Racisme i la intolerància ha elaborat un informe sobre la situació del racisme i la xenofòbia al nostre continent. Així doncs, les conclusions no acaben de ser molt bones. Segons l’informe ambdós conceptes cada vegada més presents al vell continent.

Publicitat

El racisme i la xenofòbia són cada vegada més presents al nostre continent. Aquesta és la principal conclusió de l’informe anual de la Comissió del Consell d’Europa contra el Racisme i la Intolerància, que s’ha presentat aquest dijous a París. L’estudi indica que la discriminació cap a les minories s’ha agreujat sobretot pel xoc de civilitzacions i per la por del terrorisme sorgida després de l’11-S i els altres atemptats a Europa.

Aquest informe arriba justament en el context electoral que vivim aquests dies. El Consell d’Europa assegura que el pronòstic és pessimista i que la situació podria empitjorar per l’enduriment dels discursos polítics contra la inmigració i els missatges xenòfobs que transmeten certs mitjans de comunicació. Es pot fer el paral·lelisme fàcil amb el DVD de Badalona del PP així com les cartes enviades a Castelldefels o per les declaracions de Mas sobre el terrorisme islàmic instal·lat a Catalunya.

El principal problema, diu l’informe, és el rebuig dels països europeus a entendre la importància de la immigració, que és un factor clau per a l’economia, i associar-la a la inseguretat, l’atur i l’augment de la despesa pública.

Des del Consell d’Europa creuen que cal abordar el problema des de l’educació per recuperar els valors humans i la tolerància, actualment molt amenaçats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió