Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El projecte Història, present i futur dels Països Catalans arriba a les Terres de l’Ebre

El projecte Història, present i futur dels Països Catalans, neix amb la voluntat de generar coneixement sobre els fets històrics de la Guerra de Successió. Vol fer observar la relació del desenllaç d’aquests moments històrics amb el present dels Països Catalans, així com fomentar el debat entorn al seu futur. És per això que aquest espai informatiu i divulgatiu en format de conferència, va rodant per diferents indrets dels Països Catalans, i ara toca les Terres de l’Ebre.

Redacció
Redacció 07/11/2007

El projecte, produït per Fundació Cultura, segueix el seu caràcter itinerant. Els Països Catalans han vist condicionat el seu encaix al Món a partir dels esdeveniments històrics als que han estat sotmesos. Les raons econòmiques, polítiques, socials i culturals tracen, encara avui, una xarxa sobre la que reflexionem el passat i repensem el futur dels nostres dies. En gran mesura, l’anàlisi d’aquest abans i després és manifest per la implicació catalana en diferents guerres. Des dels motius que en sustenten la participació, fins a les conseqüències de futur que, el desenllaç d’aquestes, han suposat tant en el context dels Països Catalans com en l’àmbit internacional. És per això que, determinats intervals bèl·lics de la nostra història, són l’excusa i la proposta d’estudi del projecte.

Després d’una bona arrancada a Balaguer i Artesa de Segre (La Noguera), amb més de 200 assistents, i del seu pas per Alcampell (Franja de Ponent) amb més de 50 assistents, el projecte Història, present i futur dels Països Catalans arriba a les Terres de l’Ebre, estació prèvia a la cloenda que tindrà lloc al Segrià, concretament a Lleida, el proper 4 de desembre amb un concert del grup Al Tall.