Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Principat i Eivissa col·laboraran en la formació d’esportistes

El Govern de la Generalitat i el Consell Insular d’Eivissa signaran un conveni en l’àmbit esportiu que permetrà col·laborar en la formació de tècnics i esportistes. Aquest és l’acord a que han arribat el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president del Consell Insular d’Eivissa, Xico Tarrés, durant la reunió institucional que han mantingut aquest divendres. Carod ha assegurat que aquest ‘és un àmbit de col·laboració que pot ser molt positiu’. Fruit de l’acord, anualment un esportista eivissenc realitzarà la seva formació al CAR de Sant Cugat, mentre que Eivissa acollirà unes jornades amb esportistes d’elit dels dos territoris.

Redacció
Redacció 26/06/2010

Carod i Tarrés han acordat celebrar la propera tardor a Eivissa unes jornades tècniques de formació en matèria esportiva que abordarà des de l’alta competició, fins a l’esport de base o escolar i en què participaran tècnics especialistes en la matèria dels dos territoris, però també representants institucionals, esportistes, responsables de federacions o directors de centres escolars, entre d’altres.

També es treballarà perquè un esportista eivissenc pugui formar-se durant un curs acadèmic al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès.

La voluntat és estendre en el futur aquesta col·laboració esportiva entre el clúster esportiu que està impulsant el govern eivissenc i el futur EsportParc Internacional Catalunya, el parc tecnològic i empresarial que impulsa el Govern de la Generalitat i que, segons ha dit Xico Tarrés, ‘serà el clúster esportiu més potent del món’.

Carod-Rovira ha subratllat ‘la dimensió econòmica’ de l’esport, que ‘comença a ser ja un sector destacable en el PIB dels països’, i que a Catalunya compta amb més de 400 empreses del sector esportiu que facturen al voltant de 4.200 MEUR i ocupen uns 22.500 treballadors. El president del Consell Insular ha destacat la importància de la signatura de l’acord per garantir la formació d’alt nivell dels esportistes eivissencs, donat que ‘per als esportistes de cert nivell d’aquí és difícil trobar sortides, però també per a la formació dels tècnics’.