Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Arenys de Munt prepara una gran trobada per commemorar la primera consulta independentista

El proper 12 de setembre es celebrarà a Arenys de Munt el ‘I Aplec per la independència’, que serà una gran trobada festiva coincidint amb el primer aniversari de la primera consulta sobre la independència de Catalunya organitzada per la societat civil, aquell històric 13 de setembre de 2009. Els organitzadors conviden tots els promotors de consultes sobre la independència del Principat a participar-hi, així com tots els catalans independentistes, en una gran trobada que retrà homenatge a les comissions organitzadores, servirà per encoratjar la consulta de Barcelona Decideix i coincidirà amb la inauguració del ‘monument per la independència’, en homenatge a l’històric tret de sortida de les consultes.

Redacció
Redacció 21/06/2010

Els promotors estan preparant un munt d’actes festius amb una càrrega d’emotivitat i reivindicació d’independència, amb la voluntat que la jornada faci ‘trontollar’ novament els fonaments de les estructures polítiques actuals.

La celebració es farà el dia 12 de setembre i no el 13 perquè aquest enguany cau en dilluns, i volen aprofitar la jornada per ‘aplegar el màxim de moviments independentistes i que es converteixi en una jornada participativa a tots nivells’, segons assegurava l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra. 

Els responsables de l’Aplec també estan organitzant un llibre commemoratiu d’aquella històrica jornada de votacions, que va viure la insòlita visita dels manifestants falangistes, als quals no s’espera aquest any.

La jornada també servirà per inaugurar la monumental escultura commemorativa del primer referèndum, una monumental obra de Jaume Rodri, amic de Lluís Maria Xirinacs i autor del monòlit en record seu a Ogassa (Ripollès).