Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El president d’Aragó i el bisbe de Barbastro-Monzón es reuneixen avui per a abordar els béns de la Franja

El president d’Aragó, Marcelino Iglesias, es reunirà avui a Saragossa amb el bisbe de Barbastro-Monzón, Alfonso Milián, per a tractar sobre les actuacions que s’han de seguir per a aconseguir la devolució dels béns artístic-religiosos d’un grup de parròquies aragoneses de la diòcesi actualment en el Museu de Lleida. Entre les actuacions que s’han de seguir per a aconseguir el retorn dels béns, Iglesias va descartar que es realitzin mobilitzacions. ‘Actuem conjuntament amb el bisbe de Barbastro-Monzón, qui mai ha estat partidari de mobilitzacions’, va manifestar el president. Això sí, sempre ‘fent cas a les sentències i exigint el compliment d’aquestes’.

Redacció
Redacció 05/12/2007

Iglesias es va mostrar sorprès que aquesta trobada hagi transcendit als mitjans de comunicació perquè, va assenyalar, manté contínues reunions amb el bisbe Milián, ja que totes les decisions que es prenen respecte a aquest tema les realitzen conjuntament les dues institucions.

Iglesias va assenyalar que al 2008 s’inaugurarà un museu a Barbastro par albergar aquestes obres, pel que la qüestió de l’espai i les infraestructures necessàries per a albergar-les ‘tampoc serà excusa’ pel trasllat. Respecte a les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, qui va manifestar que amb ‘temps, calma i voluntat’ per part de Catalunya i Aragó trobaran una ‘solució satisfactòria’ al litigi per les obres d’art de la Franja, Iglesias va assenyalar que cal interpretar-les com ’la voluntat del senyor Montilla de trobar una solució’. Així, el president aragonès es va mostrar ‘absolutament segur’ que l’administració catalana acatarà tota sentència judicial dels òrgans competents i que el trasllat de les obres es podrà realitzar ‘en el moment que es buidi l’últim recurs en el Tribunal de La Trencada’.