Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El PPC no anirà a Frankfurt perquè no hi ha autors en castellà

El president del PPC, Daniel Sirera, ha assegurat aquest dijous que el PPC no acompanyarà la delegació oficial de la Generalitat i del Parlament a la Fira del Llibre de Frankfurt perquè no hi ha presència d’autors catalans que escriuen en castellà. Sirera ha denunciat que ‘els principals autors en vendes’, com Carlos Ruiz Zafón o Ildefonso Falcones, ‘no hi seran perquè escriuen en castellà’ i creu que ‘s’estarà enganyant a tots els visitants de la fira’ perquè no hi serà present ‘la cultura catalana escrita en castellà’. ‘Volem estar amb tots els catalans, no només amb els que vostès decideixin que són bons catalans perquè s’expressen en una determinada llengua’, ha assegurat.

Redacció
Redacció 28/09/2007

Sobre educació, Sirera ha carregat contra el sistema, que està ‘a la cua de l’estat’ i ha demanat que es deixi ‘d’utilitzar l’escola per adoctrinar’ els alumnes. En aquest sentit, ha mostrat a l’hemicicle un llibre de text on s’inclou una entrevista a Èric Bertran, el jove col·laborador de l’indirecte!cat que va enviar un correu a diverses empreses demanant etiquetatge en català, el cas del qual va arribar a l’Audiència nacional espanyola. Sirera ha denunciat els dibuixos que s’hi veuen, sobretot per com es mostra la policia i els jutges.

A més, Sirera ha insistit en demanar que l’escolarització dels nens a Catalunya es pugui fer amb la llengua que demanin els pares. ‘No insisteixi en que els nens catalans segueixin estudiant castellà com si fos espanyol per a estrangers’, ha assegurat. El president de la Generalitat ha replicat tot recordant que la Comissió Europa ‘ha elogiat el model d’immersió’ de Catalunya.