Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El PPC intentarà frenar al Senat i al Congrés la decisió de prohibir les corrides de braus

Dret a regular, però no dret a prohibir. Aquest serà l’argument que esgrimirà el PPC al Congrés i Senat si finalment s’acaben per prohibir les corrides de braus a Catalunya. La probable votació favorable a l’abolició de les corrides de braus, ha fet saltar les alarmes en el si del Partit Popular de Catalunya, que impulsarà ‘qualsevol’ iniciativa legislativa per tal de frenar la iniciativa legislativa popular (ILP) contraria a la festa taurina. La presidenta del PP català, Alícia Sanchez Camacho, que ha fet aquestes declaracions, no ha descartat, si cal, presentar de nou un recurs al Tribunal Constitucional (TC).

Redacció
Redacció 27/07/2010

El PPC no es rendirà si finalment es prohibeixen les corrides de braus a Catalunya. Els populars, que temen que l’abolició sigui un fet en la votació del proper dimecres, impulsaran ‘qualsevol’ iniciativa legislativa que durà al Congrés dels Diputats i al Senat per tal de frenar la iniciativa legislativa popular (ILP). El PPC argumentarà al Congrés i Senat que ‘les autonomies tenen dret a regular però no dret a prohibir’ aquesta ‘festa nacional’.

De nou al Tribunal Constitucional

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, en una entrevista a ‘Els matins d’Estiu de TV3’, no ha descartat presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional si la decisió que surti del Parlament és la de l’abolició de la festa taurina.