Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El PP critica la creació d’un fons per al cinema en llengües cooficials

La Llei de Cinema segueix endavant gràcies a la creació d’un fons per a pel·lícules en llengües cooficials. Però des del Partit Popular (com no) ja s’han posat nerviosos.  ‘Han aconseguit un fons especial amb impostos de tots per a les pel·lícules en llengües cooficials’. Aquest és l’argument. Clar, impostos de tots i només beneficiats uns. D’això és queixa Catalunya amb l’expoli fiscal, que amb els nostres diners surten guanyant els altres, i a més, nosaltres perdem. I ningú perd si es fa cinema en català. Aquests del PP els interessa fer el discurs més adequat en el moment adequat.

Redacció
Redacció 06/10/2007

El PP va criticar la creació d’un fons per a la cinematografia en llengües cooficials, que ha propiciat la retirada de les esmenes a la totalitat de la Llei de Cinema, per entendre que qui faci cinema en llengua no castellana es duen el doble de recursos. La portaveu de Cultura del PP al Congrés, Beatriz Rodríguez-Salmons, va fer aquestes crítiques després que IC-ICV i ERC anunciessin que retiraven les seves esmenes a la totalitat a aquest projecte de llei i CIU no descartés debatre el seu text alternatiu en el Ple per després retirar-lo.

Rodríguez-Salmons, el grup dels quals no ha presentat esmena a la totalitat però sí més de mig centenar d’esmenes parcials, va lamentar que ‘fer cinema a Catalunya estarà prevalgut més que fer-lo a Cantàbria o Andalusia’.

El PP critica la creació d’un fons per al cinema en llengües cooficials El grup parlamentari popular assegura que “fer cinema a Catalunya estarà més privat que fer-lo a Cantàbria o Andalusia”