Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El PP apunta i dispara contra Batasuna per presentar-se a les eleccions municipals

|

- Publicitat -

ETA va fer coincidir el seu comunitat al diari Gara amb la festivitat de l’Aberri Eguna, dia de la pàtria Basca. El comunicat demanava que Batasuna pogués presentar-se a les eleccions municipals i així acabar amb les accions puntuals. Un altre intent per part de la banda de reafirmar-se amb la seva treva i fer especial insistència en que el procés de pau segueix obert.

Publicitat

Però que Batasuna pugui tenir accés a la democràcia és quelcom que aterroritza a la dreta espanyola. El secretari general del Partit Popular, Ángel Acebes, ha comunicat aquest dilluns després de la reunió del Comitè de Direcció del seu partit que ‘ara la prioritat’ és evitar que ETA, sota qualsevol sigles que pugui utilitzar, estigui present a les eleccions municipals del mes de maig.

Acebes ha descartat, en principi, encapçalar manifestacions ciutadanes, com a mesura de pressió perquè ‘ETA no arribi a les institucions. Ara és centraran en iniciatives parlamentàries que començaran en la pròxima sessió de control al govern espanyol. També ha afegit que estan estudiant les possibilitats jurídiques a les quals podrien recórrer si Batasuna es pot presentar als comicis. Segons ha afirmat, ells lluitaran per totes les vies possibles perquè això no es produeixi. En primer lloc, a través d’iniciatives parlamentaries, formes de preguntes al govern espanyol a la sessió de control, entre d’altres, que començaran en la sessió plenària de la setmana vinent.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió