Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Ple de l’Ajuntament de Lleida prohibeix, sense el suport d’ERC i ICV, l’ús del burca als espais municipals

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha prohibit aquest divendres, tal com estava previst, l’ús del vel integral als espais municipals. A la moció, redactada per CiU i el PSC, s’hi han sumat el PP i el regidor no adscrit Ismael Zapater. Els dos regidors d’ERC s’han abstingut i l’únic regidor d’ICV hi ha votat en contra. Els valedors d’aquesta prohibició han argumentat que el burca i el nicab atempten contra la dignitat de la dona, són discriminatoris i van en contra del principi d’igualtat entre homes i dones recollit a la constitució espanyola. ERC ha criticat les ‘presses’ amb què s’ha actuat per prohibir el vel integral i ICV considera que la mesura és ‘innecessària, inoportuna i contraproduent’.

Redacció
Redacció 28/05/2010

Una quarantena de periodistes han omplert la sala de plens de l’Ajuntament de Lleida per seguir el debat que finalment ha acabat prohibint accedir als espais municipals amb la cara completament tapada.

Enmig del debat, unes declaracions del regidor d’ICV, Ramon Camats, han encès l’ànim de molts regidors i del públic assistent i ha provocat que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, demanés que ‘retirés les seves paraules, constitutives de delicte’. Les declaracions de Camats responsables d’aquesta picabaralla han estat que ‘el fet que s’aprovin aquest tipus de mesures -la prohibició del burca- ajuda a crear un clima d’opinió que afavoreix la xenofòbia’. A més, ha afegit, que ‘aquests comportaments ajuden a fer la campanya electoral al senyor Anglada perquè és una manera de fer ‘lepenisme” i que per tant, ‘Lleida serà recordada com Vic per la immigració, no per la Llotja ni per les grans obres’. Finalment i davant del rebombori originat, Camats ha retirat part de les seves paraules afirmant que ‘per no cometre cap delicte retiro la paraula lepenització’ que, ha puntualitzat, haver-la usat ‘de manera espiritual’.