Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

‘El Pla B’

Títol: ‘El Pla B‘ Autor: Joan Ridao Editorial: Mina Col·lecció: L’Arquer,  2 Pàgines: 160 Any d’edició: 2007 RESSENYA Cada dia més gent està d’acord amb el fet que Catalunya ha […]

Redacció
Redacció 20/10/2007

Títol: ‘El Pla B
Autor: Joan Ridao
Editorial: Mina
Col·lecció: L’Arquer,  2
Pàgines: 160
Any d’edició: 2007

RESSENYA

Cada dia més gent està d’acord amb el fet que Catalunya ha de disposar de més poder polític i econòmic per poder viure-hi millor. La majoria d’aquests ciutadans no estan en contra d’Espanya. Simplement n’estan cansats. Avui per avui, Espanya és un tap que frena els interessos dels catalans. Aquest és un dels arguments principals que planteja Joan Ridao a El Pla B. L’estratègia cap a la sobirania. El polític d’Esquerra Republicana dissenya una alternativa a la situació actual com una solució clara i definida per sortir de l’atzucac provocat pel nou Estatut. Aquest llibre es dirigeix al lector amb anhels sobiranistes, però sobretot al ciutadà que pensa que una autonomia real de Catalunya respecte d’Espanya pot permetre millores en els serveis bàsics de l’Estat del benestar, les infraestructures públiques i l’economia del nostre país. Joan Ridao va més enllà del catalanisme tradicional, que s’expressa a través de la política o respon exclusivament al sentiment de pertinença, perquè, darrerament, hi ha un creixent sobiranisme d’ordre pràctic, molt lligat al benestar i a la cohesió social.

Joan Ridao és nascut a Rubí (Vallès Occidental) el 1967. És professor de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili, doctor en Ciència Política i de l’Administració i llicenciat en Dret. Des del 1995 és diputat al Parlament de Catalunya. També exerceix de portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana. És president de la Fundació Josep Irla i fou membre de la ponència parlamentària redactora de l’Estatut del 2006. Actualment és membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat – Generalitat i del Consell d’Impuls i Seguiment del Desplegament Estatutari. És autor d’una dotzena de llibres i de diversos treballs. Entre aquests títols destaquen De l’Autonomia a la sobirania (2002); Baixant la persiana, crònica d’un final de règim (2003); Les contradiccions del catalanisme (2005), Així es va fer l’Estatut (2006), Les coalicions polítiques a Catalunya, 1980-2006 (2006) i Curs de Dret Públic de Catalunya (Ariel – Grup 62, 2007). També és coautor de Catalunya, poder local (Columna, 1995) i Projecte de Constitució de l’Estat lliure de Catalunya (2003) i Les identitats i els drets col·lectius (2006).

Compra’l a Llibres.cat