Edició 2692

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de desembre del 2025
Edició 2692

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de desembre del 2025

El pernil serrà català neguiteja la “Marca España”

|

- Publicitat -

Catalunya produeix i comercialitza la meitat de pernils de la producció espanyola
 
Segons el gerent de l'Innovac, Eudald Casas, “el pernil serrà està molt relacionat amb Espanya i la seva marca quan a Catalunya es produeix i es comercialitza gairebé la meitat de la producció espanyola”. El vicepresident de l’entitat, Xavier Espuña, és qui ha proposat l’impuls d’aquest nou producte amb el repte que el sector vulgui créixer encara més a tot Catalunya. La proposta és un pernil curat que es relacioni amb el país, els Pirineus i la marca Barcelona.
 
El “pernil dels Pirineus”, un element clau per vendre Catalunya al món
 
“El pernil curat és un producte molt conegut que es ven per tot el món però sovint es relaciona amb una imatge d'espanyolitat”, ha valorat Casas, que considera que això pot perjudicar els productors catalans. A més, ha remarcat que a Catalunya es produeixen més de la meitat dels pernils que ven l'Estat i que aquest potencial, sovint, es desconeix. Per això, els empresaris volen impulsar aquesta marca pròpia que s'hauria de distingit per la qualitat, pel fet d'elaborar-se en una zona concreta i sota uns restriccions específiques.
 
El projecte està en fase molt incipient però Casas assegura que la idea els ha il·lusionat i que es posaran a treballar per aconseguir la implicació de les administracions per superar amb èxit totes les tramitacions burocràtiques.

Publicitat

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí