Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

‘El Periódico’ redissenya el seu web i integra les redaccions de paper i digital

La versió digital del diari El Periódico presenta des d’avui un nou aspecte gràfic, ‘un canvi formal però sobretot un canvi intern’, amb ‘noves opcions de navegació i amb un disseny més modern i àgil, amb un millor tractament de la fotografia, el vídeo i els elements multimèdia, així com també la velocitat de navegació’, segons el propi rotatiu. La nova versió utilitza el domini .es tant per a la versió catalana com l’espanyola (.es/ca i .es/es, respectivament), però el responsable de l’edició digital, Joan Manuel Perdigó, explica a directe!cat que es tracta d’un aspecte tècnic provisional que es corregirà d’aquí dos o tres dies.

Redacció
Redacció 01/06/2010

Fins ara, la versió espanyola del diari utilitzava el domini elperiodico.com, mentre que la versió catalana utilitzava elperiodico.cat. Però a l’hora d’implementar el nou web, els tècnics han decidit de passar provisionalment al .es mentre posen a punt els dominis .com i .cat perquè puguin assumir els nous canvis tècnics, explica Perdigó.

‘Treballàvem amb un motor del 1997 i ara la màquina ja no donava més de si. Quan et mudes d’un pis a un altre, passes un parell de dies a la fonda mentre estàs fent el trasllat. Això és el que avui ens està passant amb el .cat’, puntualitza.

A banda de les millores tècniques, la nova maqueta manté una estructura ‘pràcticament idèntica a la que es presentava en pantalla fins ahir, de manera que els lectors habituals no patiran el clàssic desconcert d’aquesta mena de canvis. I és que, en realitat, la verdadera transformació encara no és visible per als internautes. Amb aquest pas, El Periódico escenifica el primer acte d’una aposta molt més ambiciosa i que va més enllà de la mateixa web’, exposa el propi diari.

Aquest gran canvi es veu motivat per la integració de les redaccions de paper i digital que el mitjà va fer ja fa un parell de mesos, i que ben aviat es preveu que comenci a donar els seus fruits. ‘Els redactors de l’edició impresa ja cobreixen la informació amb la mirada posada en els dos formats. La coordinació general de les dues edicions s’ha unificat, i els responsables de l’edició en paper supervisen directament els continguts de l’edició on line‘, explica el rotatiu.