Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El PCE denuncia Aznar per crims de guerra

La denúncia l’ha presentada a la fiscalia de Sevilla el president del Partit Comunista d’Espanya Felipe Alcaraz, que creu que els centenars de milers de morts són prova suficient per iniciar un judici al Tribunal Penal Internacional.

Redacció 10/04/2007

Pel president del PCE la declaració de guerra a l’Iraq fou “totalment il·legal i fora del paraigua de l’ONU” i esperen que les evidències siguin prou significatives i puguin elevar el procediment de la jurisdicció espanyola al Tribunal Penal Internacional.

De moment, el president del PCE ha presentat una denúncia contra Aznar per crims de guerra davant la fiscalia de Sevilla, però ja ha anunciat que en els pròxims dies farà el mateix en altres fiscalies. El Partit Comunista Espanyol confia que la querella avanci, que els diferents fiscals en cap informin positivament de les denúncies, que el fiscal general convoqui la sala de fiscals i, a continuació, que s’elevi el cas al Tribunal Internacional.

Per Alzaraz, que presentarà la denúncia a d’altres fiscalies de l’Estat, la guerra de l’Iraq va ser “absolutament il·legal, injusta i immoral, i algú n’ha de respondre políticament”.  Segons la secretaria del partit cal que Aznar “rectifiqui i demani perdó”. La notícia coincideix amb el 30è aniversari de la legalització del Partit Comunista Espanyol, celebrat el dissabte passat.

El Partit Popular no se n’ha estat de contestar a l’acusació, i el president del PP a Andalusia Javier Arenas ha qualificat la denúncia de “monstruositat” i ha afirmat que n’espera “l’arxivament immediat”. Arenas ha rubricat la seva compareixença afirmant, en to patriòtic, que Aznar havia estat “el millor president de la democràcia espanyola”.