Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El partit Nova Rússia de Vladimir Putin arrassa

El partit Nova Rússia de Vladimir Putin conserva el seu aclaparant avantatge sobre l’oposició comunista en les eleccions parlamentàries, amb un 63,6 % dels vots, segons l’últim recompte divulgat per la Comissió Electoral Central.
No obstant això, els comunistes ja han anticipat que pretenen impugnar el resultat de les eleccions, sobre les quals pesa l’ombra de la manipulació a favor del partit de Putin. “Un grup dels nostres advocats”, va afirmar el director del servei legal del partit, Vadim Solovyev, “es disposa a presentar diverses denúncies davant el Tribunal Suprem sense esperar al resultat final”.

Redacció 03/12/2007

El partit Nova Rússia de Vladimir Putin conserva el seu aclaparant avantatge sobre l’oposició comunista en les eleccions parlamentàries, amb un 63,6 % dels vots, segons l’últim recompte divulgat per la Comissió Electoral Central. Els comunistes mantindrien el seu percentatge inicial de 11,3 per cent, mentre que el previsible socis de Putin en el Parlament, els liberaldemócratas de Zhirinovski, obtindrien un 9,6 per cent. No obstant això, els també lealistes al Kremlin, del partit Sol Rússia, obtindrien un 7,2 per cent en aquests moments, només dos desenes per sobre del percentatge necessari per a accedir a la Duma. Després dels primers resultats, el líder de Rússia Unida, Boris Gryzlov va afirmar que el partit no emprarà la seva esclafadora majoria parlamentària (306 escons sobre 450), per a alterar la Constitució russa, sinó per a “protegir-la”, en declaracions recollides per l’agència de notícies, RIA Novosti.

Els comunistes anuncien mobilitzacions

El líder del Partit Comunista de la Federació Russa, Guennadi Ziuganov, ha anunciat una mobilització massiva contra els resultats de les eleccions parlamentàries celebrades ahir, que van donar la victòria al partit Rússia Unida del president Vladimir Putin. Ziuganov creu que les eleccions han estat manipulades, perquè Rússia Unida, que segons dades oficials ha obtingut més del 63 % dels vots, no hauria de contar en realitat amb un suport superior al 35 per cent. Preguntat pel nombre de persones que espera reunir en les protestes, el dirigent comunista va avançar davant la premsa la xifra de “més de set milions de persones”. “En el passat trèiem al carrer a més de set milions de persones i crec que aquesta vegada els ciutadans donaran suport amb major energia les nostres accions”, va indicar el líder comunista.