Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Parlament és a un pas de crear una comissió d’investigació sobre les finances de CDC

ERC va anunciar ahir que se suma a la comissió d’investigació sobre la relació de les finances de CDC i el cas Millet que va proposar ICV i que ja té el suport explícit del PP i del grup mixt. Per la seva banda, el PSC encara no ha anunciat oficialment el seu vot, però tot apunta que hi podrien donaran suport. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reclamat a Mas que doni la cara i que no utilitzi com a ‘excusa’ la proximitat de les eleccions. Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, troba insòlit que el Govern vulgui investigar l’oposició i ho atribueix a la por del tripartit a perdre les eleccions.

Redacció
Redacció 24/05/2010

Tot i que en un principi ERC va donar un marge de dos mesos per decidir si donava suport a la comissió d’investigació, aquest diumenge el secretari general dels republicans, Joan Ridao, ha anunciat a l’ACN que el cas Palau ha agafat ‘una altra dimensió’ més enllà de ser ‘un cas d’espoli per part del senyor Millet’. Segons Ridao, ens podem trobar davant d’un cas de ‘presumpte finançament irregular’, a través d’empreses que contractava la Generalitat en l’etapa de CiU que haurien utilitzat el Palau de la música per ‘blanquejar comissions il·legals’.

Ridao argumenta que és responsabilitat de la resta de partits demanar una comissió d’investigació perquè sinó, ‘la gent tindria la impressió de que tots som iguals i seria un signe de complicitat’. A més, ha sentenciat que ‘cal anar a fons i tirar de la manta’.

El PSC és l’únic partit que encara no ha anunciat oficialment la seva posició i ho farà el pròxim dimarts. Tot i així, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i primer secretari del PSC a Girona, Joaquim Nadal, ha demanat al president de CiU, Artur Mas que ‘doni la cara’ sobre el cas Millet.

‘S’ha acabat l’època de les excuses, ara és l’època de les explicacions’ ha afirmat Nadal, afegint que ‘no cal excusar-se en què ara estem a prop de les eleccions’ ni en què els altres partits vulguin fer ‘guerra bruta’. ‘No és això’ ha constatat el dirigent socialista.

‘Hi ha qui es vol quedar a qualsevol preu’
El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ha considerat ‘insòlit’ que el Govern vulgui investigar les finances de l’oposició i ho atribueix a la proximitat de les eleccions. Segons Mas, la ciutadania vol un canvi que passa per CiU i ‘n’hi ha alguns que es volen quedar a qualsevol preu’, ha dit en referència als partits que formen el Govern. En la mateixa línia el president del comitè de govern d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha ironitzat que és ‘molt original’ que el Govern investigui l’oposició i ha manifestat que l’executiu català ‘ha d’estar molt apurat’.

ICV s’ha dirigit aquest diumenge per carta al PSC per reclamar-li que acabi donant suport a la comissió d’investigació que ha impulsat el seu partit. La portaveu del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha fet arribar una carta al portaveu del PSC, Miquel Iceta, en què constata el ‘menyspreu’ que ha donat el partit d’Artur Mas a la petició d’explicacions sobre aquest cas. Fins i tot, Camats apunta que la referència de CDC a una ‘llibreteta’ recorden als ‘hilillos‘ del president del PP, Mariano Rajoy, quan es va produir el naufragi del Prestige. En aquest sentit, Camats adverteix que ‘la llibreteta’ podria tacar tant com els ‘hilillos‘.

Tot plegat arran d’una informació publicada per ‘El Periódico’ que revelava que Millet hauria pogut desviar a la fundació Trias Fargas de CDC diners que havia rebut de la constructora Ferrovial, que alhora era una empresa contractada per la Generalitat en l’època de CiU per construir la L-9 del metro i la Ciutat de la Justícia.