Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

El Paralment Europeu debat avui els abusos urbanístics del govern popular al País Valencià

Es debat avui un informe fortament crític elaborat per Marcin Libicki i Michael Cashman, dos eurodiputats, que van fer el mes passat per una dotzena de poblacions del País Valencià.

Redacció 11/04/2007

Tot té un preu. Els abusos urbanístics que s’han dut a terme es debaten avui al Comitè de Peticions del Parlament Europeu. L’informe sosté qu algunes construccions que la Generalitat Valenciana va paralitzar continuen endavant i, fins i tot, s’ofereixen en venda al Regne Unit. Així doncs, les autoritats incompleixen els compromisos adquirits. L’estudi també explica que hi ha pobles que multipliquen el nombre d’habitants de forma desproporcionada. Es posen en dubte els mètodes de designació i els excessius poders atorgats a urbanitzadors i constructors. Es demana, també, que s’indemnitzi alguns ciutadans afectats per l’expansió urbanística per tal de fomentar el desenvolupament sostenible.

La plataforma Compromís pel Territori ha convocat tres manifestacions simultànies pel proper 21 d’abril a València, Castelló i Alacant, amb l’objectiu d’exigir una moratòria urbanística immediata que permeti posar fi a l’especulació i a la corrupció.