Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El nou túnel de Vielha s’obrirà al trànsit a les quatre de la tarda

El Ministeri de Foment obrirà al trànsit el nou túnel de Vielha, Juan Carles I, avui dimarts a partir de les quatre de la tarda. Les obres, executades per la Unió Temporal d’Empreses formada per OHL, Concisa i Comsa, han comportat una inversió total de 200.785.410,44 euros. La galeria, de 5.230 metres de longitud, disposa de tres carrils, dos en sentit Vielha-Lleida, i un altre en sentit Lleida Vielha, així com galeries de connexió amb el túnel actual. Les obres també inclouen la reordenació dels accessos, mitjançant l’execució de les noves entrades del túnel i la seva connexió amb el túnel actual. A més a més, la nova infraestructura disposa d’edificis de ventilació a les dues boques i d’edificis d’explotació i manteniment, situat a uns 500 metres de la Boca Nord.

Redacció
Redacció 04/12/2007

Per tal de complir amb les màximes garanties de seguretat, el nou túnel de Vielha està dotat, entre altres equipaments, amb 12 refugis, 25 nínxols de seguretat, 25 nínxols d’incendi i 25 nínxols de drenatge. Així mateix, també hi ha un ‘sistema de diluvi’ per tal d’extingir incendis, pals SOS, un sistema tancat de televisió, megafonia i radiocomunicadors.

Finalment doncs, el túnel no serà inaugurat oficialment tal com s’havia especulat en els darrers dies i Foment ha decidit posar en marxa la nova infraestructura amb la seva obertura i punt.