Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El nou codi de consum entrarà en vigor el proper 23 d’agost

El nou Codi de Consum de Catalunya (pdf) entrarà en vigor el proper 23 d’agost segons s’ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aprovat al Parlament el 30 de juny, el nou codi podrà sancionar aquelles empreses que no respectin els drets lingüístics, tant al carrer com a la xarxa, alhora que obligarà a que s’utilitzi ‘almenys el català’ en els webs de les empreses que proveeixin serveis als usuaris catalans. Altres de les novetats són que els telèfons d’atenció d’incidències i reclamacions hauran de ser gratuïts, i que les empreses de serveis bàsics (com la telefonia) no podran interrompre el subministrament en cas d’impagament d’un rebut que hagi estat reclamat.

Redacció
Redacció 24/07/2010

El nou codi de consum de Catalunya entrarà en vigor el proper 23 d’agost, un mes després de la publicació ,aquest divendres, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El nou codi, millorarà els interessos lingüístics dels catalans, ja que podrà sancionar aquelles empreses que no respectin els drets lingüístics, tan al carrer com a la xarxa, alhora que obligarà a que s’utilitzi ‘almenys el català’ en els webs de les empreses que proveeixin serveis als usuaris catalans.

Altres de les novetats són que els telèfons d’atenció d’incidències i reclamacions hauran de ser gratuïts, i que les empreses de serveis bàsics (com la telefonia) no podran interrompre el subministrament en cas d’impagament d’un rebut que hagi estat reclamat. Aquestes companyies tampoc podran fer talls del subministrament ni inscriure els clients en fitxers d’impagats si no s’acumulen més de dues factures sense pagar i han notificat de manera fefaent l’impagament amb una antelació mínima de 10 dies.

El nou codi també estableix que tots els serveis oferts tindran una garantia de sis mesos, i que les factures de qualsevol compra hauran de durar el mateix temps que la vida útil del producte sense que s’esborri la tinta. Les empreses públiques hauran d’estar adherides a l’arbitratge de consum, i les privades que ho estiguin seran valorades en la concessió de subvencions i ajudes públiques.