Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El New York Times compara la selecció espanyola amb el Madrid de Franco

El prestigiós diari nordamericà The New York Times dedica aquest dimecres un article a la selecció espanyola que ha caigut com un gerro d’aigua freda als cercles polítics de Madrid. Segons el rotatiu, els suposats ‘èxits’ que pot tenir la selecció espanyola al Mundial de Sudàfrica seran un balsam pel Govern espanyol, i assegura que Zapatero ‘té l’esperança’ que la ciutadania oblidi ‘la muntanya de dèficit’ i l”atur del 20%’ que plana a l’Estat. El New York Times no dubta a comparar aquesta estratègia, que han reconegut polítics socialistes com Jordi Sevilla, amb la del Real Madrid de Francisco Franco, que va convertir-se en l”equip oficial del règim’ i s’utilitzaven els seus èxits per calmar la població enmig de ‘aïllament diplomàtic’.

Redacció
Redacció 09/06/2010

El prestigiós rotatiu també compara l’efecte que podria tenir un bon mundial del combinat estatal amb el ‘pa i circ’ que donaven els governants romans a la població per fer-los oblidar les penúries.

En l’article de Raphael Minder titulat ‘Espanya espera que la Copa del món alleugi amb el seu malestar’ es destaca que les negociacions de la reforma laboral coincidiran amb el debut de la selecció contra Suïssa, i també recullen les declaracions de l’exministre Jordi Sevilla, qui assegurava al The New York Times que ‘el Govern aprofitarà qualsevol cosa que sigui bona notícia, i per descomptat un bon mundial seria important’.