Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El modernisme i el noucentisme catalans s’exposen a Amsterdam

‘Barcelona 1900’ és una mostra que recull més de tres-centes obres del noucentisme i del modernisme català. Avui l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat l’exposició a Amsterdam. A banda de quadres i dibuixos, el Museu Van Gogh de la ciutat holandesa acull també escultures i mobles. L’objectiu és reflectir la història artística i social de la Barcelona de començaments del segle XX. A banda de recordar icones del modernisme com l’arquitecte Antoni Gaudí, l’exposició permetrà al gran públic acostar-se a d’altres figures de l’època com Santiago Rusiñol o Ramon Casas.

Redacció
Redacció 23/09/2007

Jordi Hereu va inaugurar l’exposició ‘ Barcelona 1900’ a Amsterdam. En el seu discurs va dir que ‘per a Barcelona i Catalunya significa donar a conèixer una cosa important: el final del segle XIX i principi del XX, temps en què la ciutat va viure un moment molt intens, en especial en el camp cultural’.

L’alcalde de Barcelona, que va estar acompanyat per l’alcalde d’Amsterdam, Job Cohen, va incidir en el fet que l’època que es plasma en la mostra va ser un període “important, interessant i dinàmic que va deixar grans artistes en pintura, arquitectura, urbanisme i, en general, en totes les arts aplicades”.

L’exposició “Barcelona 1900”, que es podrà visitar fins al pròxim 20 de gener, reflecteix totes les facetes de la vida de l’època mitjançant fotografies, documentals, mobles, joies, pintures i d’altres objectes.