Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El metro de Mallorca tanca indefinidament 5 mesos després d’inaugurar-se

El metro de Palma, l’obra inaugurada a corre-cuita pel popular Jaume Matas setmanes abans de les eleccions a les Illes Balears, ha hagut de tancar indefinidament degut a les inundacions que han registrat algunes estacions arran de les últimes pluges a l’arxipèlag. El nou president balear, el socialista Francesc Antich, ha anunciat que de moment es paralitzarà el metro fins que es pugui garantir la qualitat del servei, i de moment s’ofereix transport alternatiu en autobusos. Antich ha lamentat la “molt mala herència rebuda del PP”, que va inaugurar en campanya la línia del suburbà sense que les obres s’haguessin acabat en condicions.

Redacció
Redacció 24/09/2007

Durant una visita a les instal·lacions inundades, Antich va lamentar que “aquesta inundació del metro, la segona en poc més d’un mes, és una mostra de la molt mala herència que ens han deixat. El Govern s’està trobant a molts racons, per desgràcia, un treball fet de manera molt deficient, amb molta pressa i amb poca seguretat”.

Per la seva banda, el PP Balear es mantén en silenci i evita fer declaracions.

El conseller de mobilitat Biel Vicens ha advertit que les obres per resoldre aquestes deficiències al metro aniran per llarg, ja que “no es pot posar en joc la seguretat dels usuaris”.

El metro de Palma havia de ser la gran obra de la legislatura anterior per a l’expresident Jaume Matas, i la seva inauguració apressada i negligent ha suposat aquest tancament indefinit. De guanyar les anteriors eleccions, Matas tenia previst una altra obra faraònica, de la que vam parlar-vos fa uns dies.