Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El mal tràngol de Bruno Figueras

|

- Publicitat -

Dilluns veiem el president Montilla inaugurant Construmat, la fira de la construcció. Seriós com sempre, explicava que la lluita contra els accidents és una de les principals prioritats del seu govern i donava dades sobre l’elevada sinistralitat catalana: el darrer any hi ha hagut 35.000 accidents laborals al Principat.  El president incidia que cal millorar la condicions de treball i emplaçava els empresaris a fer-ho. Fins aquí, una escena normal.

Publicitat

Amb qui possiblement molts no van fixar-se va ser en Bruno Figueras, el president de Construmat, que apareixia a l’escena just rere el president, mantenint una cara de circumstàncies.

Figueras, que a més de president de Construmat també presideix la constructora Habitat, és un dels responsables indirectes de l’accident al carrer Almogàvers, el 27 de juliol passat, quan va caure un mur de contenció que no estava apuntalat i va matar cinc treballadors. El del carrer Almogàvers ha estat un dels accidents laborals més greus que s’han viscut a Catalunya, i durant la instrucció del cas Figueras, com a president de la constructora que va patir el sinistre, va assegurar al jutge instructor que la seguretat laboral de l’obra no depenia d’ell.

A l’abril el jutge va dictar resolució i mantenia imputat Figueras, sostenint que hi ha indicis de delicte contra ell i 15 treballadors més d’Habitat.

Montilla, doncs, sabia perfectament a qui s’estava dirigint quan parlava d’implicar “els empresaris” en la reducció de la sinistralitat. Quan toca, se l’ha de felicitar.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió