Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El kubotan va causar almenys 15 ferits

|

- Publicitat -

Els membres de l’Assemblea d’Okupes han destacat que la manifestació del passat dissabte a Barcelona “és un exemple més del gir a la dreta que caracteritza el tripartit” i responsabilitzen el conseller d’Interior, Joan Saura. També consideren que l’actuació dels Mossos va ser “brutal, sobretot perquè van utilitzar “armes desconegudes” com punxons que els manifestants no podien veure perquè “eren de petites dimensions”. Han denunciat les polítiques repressives dels moviments socials i la desmesurada actuació policial d’una manifestació “plantejada de forma lúdica i festiva”.

Publicitat

En aquest sentit, l’Assemblea d’Okupes no han quantificat encara el nombre de ferits pels kubotans, tot i que en un primer moment es parla de 15, a més dels contusionats per cops de porra i puny, o puntades de peu. També han lamentat la impunitat dels agents per atacar als manifestants, ja que en tot moment “van voler reprimir la protesta” i no es defensaven dels okupes.

Una trentena de persones i vuit entitats ciutadanes, com la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Acció dels Cristians per a l’Abolició de la Tortura, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona o CGT Catalunya han signat un manifest en què demanen als Mossos d’Esquadra que no utilitzin “armes no reglamentàries” com el kubotan, i menys per “atacar mentre diverses persones que exercien el seu dret a manifestar-se”.

Segons ha explicat Eva Fernàndez, presidenta de la FAVB, aquest atac “es tracta d’un precedent perillós i únic en la Unió Europea, que reflecteix una actuació anormal i irregular dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra”. Als signants del manifest els preocupa tant l’ús per atacar d’un instrument “que s’utilitza dins d’una art marcial”, com el fet que s’està limitant el dret a manifestar-se de la població, amb la presència de cossos policials encerclant una manifestació. Per això, reclamen una comissió independent que analitzi aquestes actuacions i depuri responsabilitats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió