Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El grup de periodistes Ramon Barnils diu que Ferran vol uns mitjans públics “progovernamentals i no objectius”

El president del grup de periodistes Ramon Barnils, Oriol Cortacans, ha criticat aquest dimarts les declaracions fetes pel portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, qui, ha acusat els mitjans públics catalans de ser els més ‘antigovernamentals d’Espanya’ i ha demanat ‘arrencar la crosta nacionalista de TV3 i Catalunya Ràdio’. Per al grup de periodistes, el principal objectiu que es desprèn de les paraules de Ferran és la voluntat de controlar els mitjans. ‘El què volen és incidir en els mitjans perquè no siguin objectius sinó progovernamentals’, ha reflexionat el president del grup. Segons aquest grup de periodistes, aquesta voluntat ‘d’intervencionisme’ és una ‘interferència impensable’ en un estat democràtic.

Redacció
Redacció 05/12/2007

Oriol Cortacans ha carregat contra Ferran, a qui ha acusat ‘d’ignorant’ per no diferenciar el que és opinió i informació en els programes informatius de Catalunya Ràdio i TV3. ‘El què afirma està molt allunyat de la realitat dels mitjans públics’, ha continuat.

El president del grup ha dit també, en referència al component nacionalista que critica Ferran en una entrevista a El Periódico, que són declaracions ‘patètiques i ridícules’ perquè el seu grup el que precisament denuncia és l’absència d’aquest component als mitjans públics. ‘És absurd l’anàlisi que fa de la realitat dels mitjans perquè des del nostre grup sempre hem criticat l’absència de nacionalisme a les notícies que s’emeten a TV3 i Catalunya Ràdio’, ha indicat Cortacans qui ha afirmat que les declaracions del socialista estan ‘fora de lloc’.

Cortacans ha matisat que aquestes declaracions són ‘només d’un membre d’un dels tres partits del Govern’ i fetes en el context d’una entrevista.