Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El govern valencià necessitarà una nova autorització del jutge per tancar el repetidor de TV3

|

- Publicitat -

La Generalitat valenciana necessitarà una nova autorització judicial si segueix amb la seva voluntat de tancar el repetidor del senyal de TV3 que ACPV té a la Carrasqueta, a Xixona (Alacant), perquè el termini de la primera ordre acabava aquest divendres. El Jutjat del Contenciós-Administratiu d’Alacant va autoritzar la Generalitat valenciana a accedir a aquestes instal·lacions, però la presència d’uns 300 – 400 manifestants avui al matí, tal i com ja hem comentat, n’ha impedit la clausura.

Publicitat

La Generalitat valenciana tenia l’autorització del tribunal d’Alacant per fer el tancament amb un termini de deu dies, que acabava aquest divendres. En no poder tancar el repetidor del terme municipal de Xixona per l’elevat nombre de manifestants, s’ha aixecat una acta conforme ACPV no ha autoritzat l’entrada dels funcionaris. D’aquesta manera, la Generalitat valenciana haurà de tornar a fer el mateix requeriment al tribunal d’Alacant si vol tancar aquest repetidor.

Segons ACPV, més de 400 persones, entre elles representants polítics, sindicals i membres destacats de la societat valenciana, han volgut acudir a la concentració, que ha tingut lloc a les deu del matí d’aquest divendres. Cap a dos quarts de dotze dos funcionaris, acompanyats d’agents policials, no han pogut tancar aquestes instal·lacions de TV3 gràcies al gran nombre de persones que s’han manifestat, segons han explicat responsables d’ACPV.

Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià, i Mercè Teodoro, advocada d’ACPV, han mantingut converses amb els funcionaris enviats pel govern valencià, que, finalment, i davant la negativa d’Eliseu Climent i Mercè Teodoro d’obrir voluntàriament les instal·lacions, han desistit, però els han instat a signar el document on s’assumeix que s’ha impedit l’entrada el centre emissor.

El govern valencià va notificar aquest dijous a Acció Cultural del País Valencià que avui divendres 27 d’abril, a les onze del matí, tancaria el repetidor que l’entitat té a la Serra de Carrasqueta. Segons ACPV, ‘aquesta mesura es pren després que el Jutjat del Contenciós-Administratiu d’Alacant va autoritzar la Generalitat valenciana a accedir a aquestes instal·lacions, en una decisió totalment oposada a la que ha pres el jutjat homònim de València’. ACPV ha explicat que la jutgessa de València va negar l’autorització a entrar al reemissor que ACPV té al Mondúver, prevista per al 25 d’abril, al·legant que aquest mesura provisional contradeia drets fonamentals, com ara el dret a la llibertat d’informació o la pluralitat informativa’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió