Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Govern treballa perquè el 2008 no es pugui fumar a cap bar o restaurant de Catalunya

La consellera de Salut, Marian Geli, ha apuntat aquest dimecres que el seu executiu treballa en dos àmbits per garantir a partir del 2008 la prohibició del consum de tabac a tots els bars i restaurants de Catalunya. En un dinar informatiu a Madrid, Geli ha apuntat que el Govern provarà de corregir aspectes ‘febles’ de la Llei antitabac com per exemple el consum de tabac en espais de concurrència pública, amb independència dels metres quadrats, on es consumeixen aliments, i les qüestions de salut laboral, perquè els treballadors de la restauració que treballen en locals de més de 100 metres quadrats on es pot fumar ‘han empitjorat els seus nivells de nicotina’. Segons la consellera, el Govern debatrà aquestes qüestions amb empresaris i treballadors, amb el sector de la restauració i de l’oci nocturn.

Redacció
Redacció 22/11/2007

Geli ha fet aquestes manifestacions en un dinar en què ha desgranat les línies mestres de la política de la seva conselleria. En aquest marc, ha assenyalat que tot i que el sistema de salut ‘federal’ instaurat a l’estat espanyol des de 1986 funciona correctament, cal millorar-ne el finançament per plantar cara als reptes que suposa l’increment i l’envelliment de la població.

La consellera, que també s’ha mostrat favorable a un règim de copagament, ha apuntat que la posada en marxa del sistema de salut de 1986 no va acabar de tancar les prioritats de finançament que es coordinen a través del Consell de Política Fiscal i Financera i el Consell Territorial de Salut. El sistema –ha explicat- ha permès equilibrar la qualitat entre els diversos territoris de l’estat, però ara cal garantir que es dóna el mateix nivell de prestacions als diversos centres de les autonomies.

Geli ofereix aquesta tarda la conferència ‘Salut: del federalisme de gestió al federalisme polític’ en el marc dels actes organitzats per la delegació del Govern a Madrid en motiu de l’aniversari de l’assassinat d’Ernest Lluch.