Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

El Govern promocionarà llocs clau de la Guerra Civil com a patrimoni cultural

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat destinarà un pressupost de 183.000 euros al pla d’actuació d’espais de la memòria de Catalunya, que es començarà a redactar perquè estigui llest a finals d’any, pel qual es farà la senyalització i es recuperaran trinxeres, refugis, fosses comunes, rutes d’exili, presons i molts altres “llocs de la Guerra Civil i la lluita democràtica” per promocionar-los com a patrimoni cultural.

Publicitat

Amb aquest pla, la Conselleria de Relacions Institucionals i Participació pretén iniciar un projecte de “promissió i difusió dels espais més emblemàtics de la memòria democràtica” de Catalunya.

Per això, el pla ha de definir les línies que cal impulsar i unificarà els criteris amb els quals fer la senyalització i el procés d’inventari de tots aquests elements de la memòria històrica.

El pla prendrà com a base el pla pilot per a la localització i senyalització de llocs emblemàtics de la Guerra Civil, la repressió franquista i la lluita antifranquista a les comarques de Ponent, a la província de Lleida, que ha posat en relleu la necessitat de coordinar tots aquests projectes integrant els criteris d’historiadors, universitats, administracions locals, associacions i entitats. El procés haurà de desenvolupar-se en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i altres entitats.

El pla d’actuació dels espais de la memòria ja té tres espais senyalitzats a Catalunya: el de la Batalla del Segre i el Pirineu, les Rutes de l’Exili i els espais de la frontera, i el de la Batalla de l’Ebre, el més antic. A aquests, el pla preveu afegir altres àrees com els espais de rereguarda, les fortificacions franquistes de la Segona Guerra Mundial, als Pirineus, els espais de repressió i els espais de resistència democràtica.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió